Membrii Parlamentului European susţin elaborarea medicamentelor pentru uz pediatric

A fost ratificată, de către membrii Parlamentului European, legislaţia Uniunii Europene ce vizează încurajarea firmelor farmaceutice în direcţia elaborării de medicamente special proiectate pentru uz pediatric.

Reglementările, preconizate a fi adoptate, până la sfârşitul anului, de către conducerile europene, au fost primite cu satisfacţie şi de Françoise Grossetęte, membră a partidului Creştin Democrat Francez şi responsabilă de promovarea respectivului pachet legislativ, precum şi de asociaţiile farmaceutice.

În baza noii legislaţii va fi înfiinţat, în cadrul European Medicines Agency (Agenţia Europeană a Medicamen-telor), un comitet de pediatrie, cu sediul la Londra, care urmează să stabilească formulele medicamentoase potenţial benefice pentru copii şi să-i încurajeze pe producători să efectueze cercetările de rigoare pentru crearea unor formule specifice uzului pediatric.

Legislaţia stimulează companiile famaceutice să producă preparate de uz pediatric prin propunerea de prelungire, cu şase luni, a valabilităţii patentelor ori a certificatelor de protecţie suplimentară, pentru respectivele produse.

Drept urmare, se estimează că fiecare producător ar putea realiza profituri suplimentare, cu valori situate între 0,8 milioane € şi nouă milioane €, depăşind, astfel, costurile studiilor clinice, evaluate la patru milioane €.

European MP's want companies to develop drugs for children

BMJ 2005;331:595

Rory Watson Bruxelles

Rate this article: 
Încă nu sunt voturi
Bibliografie: 
Traducere: 
Dr. Andrei Cernomaz
Autor: