Un chirurg este sanctionat pentru un comportament calificat drept “incompatibil” cu statutul de doctor

Un specialist in chirurgie generala care a efectuat gresit o operatie de cancer, nereusind sa indeparteze o tumora usor palpabila si lasand pacientul cu un torace deformat, a fost exclus din colegiul medicilor dupa ce a refuzat in repetate randuri sa-si recunoasca greselile.

Un Medical Practitioners’ Tribunal Service (Tribunal al Practicienilor) a ajuns la concluzia ca Mutasim Mohammed nu si-a perceput deloc conduita defectuoasa si nici nu a dovedit ca si-ar fi remediat-o, desi a fost suspendat din activitate pe o perioada de 12 luni.

Dreptul de practica i-a fost retras in decembrie 2012 pentru ca si-a depasit limitele competentelor chirurgicale cand a efectuat operatii de cancer mamar in pofida faptului ca avea putina experienta in privinta realizarii procedurii.

In timpul operatiei din 2009, de la Aberdeen Royal Infirmary, a lasat pe loc tumora usor palpabila, nu a disecat corecta axila, a indepartat un numar insuficient de ganglioni limfatici si un volum de tesut de doua ori mai mare decat era necesar, a prelevat piele inutil, lasand toracele pacientei deformat, ceea ce a impus efectuarea unei noi operatii.

Presedinta comisiei, Sara Fenoughty, a declarat ca “observatiile initiale (ale comisiei) au fost facute pe baza unui singur eveniment catastrofal care a creat prejudicii pacientei, insa permanentul refuz al doctorului de a le accepta, coroborat cu faptul ca nu a reusit deloc sa respecte cerintele legale ale GMC se traduce printr-un comportament care este fundamental incompatibil cu statutul de practician.”

Rate this article: 
Average: 5 (1 vote)
Bibliografie: 

Surgeon is struck off for behaviour said to be “incompatible” with being a doctor
Citati articolul ca: BMJ 2015;350:h3005

http://dx.doi.org/10.1136/bmj.h3005

Traducere: 
Dr. Raluca Deliu
Autor: 
Clare Dyer, THE BMJ