Educatia Medicala Continua

Educatia Medicala Continua (EMC) cuprinde toate activitatile de instruire ce vizeaza actualizarea si dezvoltarea cunostintelor, aptitudinilor, performantelor clinice si manageriale ale medicilor, recunoscute de corpul profesional al medicilor. Scopul activitatii de EMC il constituie cresterea calitatii actului medical si a nivelului de performanta in practica medicala.

 

CLICK PENTRU OFERTA SI ABONARE!

Conform Deciziei nr. 1/18 ianuarie 2013 a Colegiului Medicilor din România (CMR) cu privire la stabilirea sistemului procedural de evaluare a activităţilor de EMC a medicilor, precum şi a criteriilor şi normelor de acreditare, respectiv creditare a furnizorilor şi formelor de educaţie medicală continuă, numărul minim de credite EMC pe care un medic trebuie să le acumuleze în vederea evaluării profesionale periodice este de 200 pe parcursul a cinci ani, stabilite la data evaluării, sau de 40 anual, în cazul medicilor pensionari care solicită avizul anual pentru prelungirea activităţii. Modul de creditare la nivel de CMR fi regăsit în textul integral al deciziei (http://www.cmr.ro/decizia-nr-1-din-18-01-2013/).

Revistele publicate de trustul editorial TARUS Media The British Medical Journal–Editia in limba romana (The BMJRo), Medica Academica (MA), Maedica-a Journal of Clinical Medicine (Maedica J Clin Med) si Romanian Journal of Clinical and Experimental Dermatology (RoJCED) – intrunesc criteriile de includere in Nomenclatorul Publicatiilor Medicale creditate de CMR cu 5 credite, dar si pe cele de acreditare de catre celelalte foruri profesionale din sistemul de sanatate national. Totodata, ele asigura o modalitate eficienta si rapida de completare a cunostintelor de specialitate cu informatii de actualitate atat prin abonare (conform reglementarilor CMR, durata minimă a abonării este de un an), cat si prin participare la procesul de educatie profesionala continua prin studiu individual, bazat pe citirea articolelor publicate in The BMJRo, MA si Maedica J Clin Med si pe evaluarea rezultatelor activitatii de documentare prin intermediul unui chestionar de tip grila inserat in revistele mentionate (detalii mai jos).

CLICK PENTRU OFERTA SI ABONARE!

credite emc

Rate this article: 
Average: 3.8 (4 votes)
Autor: 
BMJRo