Despre noi

 

Termeni si conditii de utilizare a bmj.ro.

Publicațiile TARUS Media S.R.L., inclusiv The British Medical Journal –Editia in limba romana (The BMJRo) se adresează profesioniștilor din sistemul de sănătate și sunt furnizate “ca atare”, fără nici un fel de garanție, expresă sau implicită. Conținutul materialelor publicate și al celor publicitare este integral în responsabilitatea autorilor și, respectiv, a utilizatorilor spațiului publicitar; de asemenea, nu reprezintă punctul de vedere al instituțiilor unde lucrează autorii. Utilizatorii spațiului publicitar răspund de informațiile incluse în machete, iar TARUS Media nu poate fi făcută răspunzătoare pentru niciun fel de pierdere sau prejudiciu generate de utilizarea acestora. Nicio parte a publicației nu poate fi reprodusă, stocată ori transmisă sub nicio formă și nici prin intermediul unui mijloc de comunicare electronic ori mecanic, prin fotocopiere, înregistrare sau în orice altă manieră, fără ca în prealabil să fie solicitată în scris permisiunea TARUS Media.  TARUS Media SRL este operator de date cu caracter personal (Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - 24150/13.07.2012)

The British Medical Journal (The BMJ), revistă de specialitate, editată sub egida Asociaţiei Medicale Britanice înca din 1837, este cea mai citită publicaţie medicală din Marea Britanie. The BMJ şi-a castigat o largă audienţă în întreaga lume prin articolele de înaltă ţinută ştiinţifică. Jurnalul britanic are, în prezent, una dintre cele mai mari cote de influenţă în media medicală.

Factor de impact The BMJ: 19,697 (ISI Web of Science, 2016)

Istoric BMJRo

The British Medical Journal - Ediţia în limba română (The BMJRo) este versiunea locala a revistei medicale britanice The BMJ. Editata, sub licenta, de catre TARUS Media, The BMJRo completeaza oferta de informaţie medicală prin perspectiva internaţională si diversitatea tematicii abordate.

  • 1994: The BMJRo începe să fie editată in Romania la EditDan, Iaşi
  • 1998: publicarea The BMJRo este preluată de V.TARUS Ro Agencies, Bucureşti
  • 2000: The BMJRo lansează ediţia electronică – www.bmj.ro
  • 2006: editarea revistei este continuată de compania TARUS Media S.R.L.

ACREDITAREA The BMJRo / 2017
Colegiul Medicilor din România (CMR): 5 credite CMR/abonament anual (tipărit si electronic) + 20 ore Educatie Medicala Continuă (EMC) /10 chestionare consecutive (tipărit si electronic)
Colegiul Farmaciştilor din Romania (CFR): 10 ore Educaţie Farmaceutica Continuă (EFC) / abonament anual (tipărit si electronic)
Colegiul Medicilor Dentişti din Romania (CMDR): 10 credite EMC/abonament anual (tipărit)
Ordinul Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor in Sistemul Sanitar din Romania (OBBCSSR): 5 credite EMC/abonament anual (tipărit si electronic)

 

CREDITE

Creditele EMC sunt acordate de Colegiul Medicilor din Romania.           

Pentru a beneficia de punctajul EMC, facilitat prin intermediul abonamentului, este necesara parcurgerea articolelor publicate in numarul curent al revistei si completarea corecta a chestionarelor.

Fiecare chestionar contine 10 intrebari cu raspunsuri multiple (cu o valoare de 2 ore EMC/chestionar), inserate in revista, consecutiv, pana la finele perioadei de abonament.

Certificatul care atesta obtinerea celor 20 ore EMC se elibereaza medicilor la sfarsitul perioadei de abonare, dupa rezolvarea corecta in proportie de minim 70% a chestionarelor si transmiterea acestora pentru evaluare.

Autorii chestionarelor isi rezerva dreptul de a-i exclude pe participantii care nu au rezolvat corect chestionarele.


The BMJ-Editia in limba romana (The BMJRo) ofera, lunar (cu exceptia lunilor ianuarie si august), o selectie de articole relevante atat pentru clinicienii din toate specialitatile medicale, in general, si pentru medicii de medicina generala/medicina de familie, in special, cat si pentru studentii la facultatile cu profil medical, farmacisti si toti cei care au preocupari conexe profesiei medicale.

The BMJRo pastreaza structura ediţiei internaţionale a publicaţiei britanice The British Medical Journal (The BMJ) şi are mai multe rubric, printre care:
 
Editoriale scrise de experţi de renume mondial – abordează o problematică variată, solicitată de editorul The BMJ sau propusă de autor(i)
Ştiri: actualităţi din domeniul celor mai importante evenimente medicale şi socio-politice din intreaga lume
Cercetare: articole stiintifice originale, evaluate de recenzori internationali, ce se remarca prin relevanta clinica a rezultatelor prezentate
Sinteze clinice: lucrări ce trec în revista noile concepte de tratament şi sprijină procesul de educaţie medicală continuă
Practica medicala: abordează aspecte legate de medicina preventivă şi de diagnosticul precoce
Analize, controverse, actualitati, opinii si recenzii: examinează si comentează judicios raporturile dintre medicina şi societate
Minerva: informaţii succinte despre articole publicate în alte reviste medicale de referinţă din întreaga lume

 

 


FORUM REDACŢIONAL The BMJRo

Prof. Dr. Leonard AZAMFIREI (Târgu Mures)
Prof. Dr. Florian BODOG (Oradea)
Prof. Dr. Petru BORDEI (Constanta)
Prof. Dr. Anca BUZOIANU (Cluj Napoca)
Prof. Dr. Mircea CINTEZÃ (Bucure;ti)
Prof. Dr. Florin Catalin CÎRSTOIU (Bucuresti)
Prof. Dr. Ovidiu Simion COTOI (Târgu Mures)
Prof. Dr. Coralia Adina COTORACI (Arad)
Conf. Dr. Cristian GHEONEA (Craiova)
Conf. Dr. Dan ILIESCU (Constanta)
Prof. Dr. Alexandru IRIMIE (Cluj Napoca)
Prof. Dr. Madalina Nicoleta MATEI (Galati)
Prof. Dr. Petru-Adrian MIRCEA (Cluj Napoca)
Conf. Univ. Dr. Mihaela CENUSCA-MIŢARIU (Sibiu)
Conf. Dr. Carmen NEAMŢU (Arad)
Prof. Dr. Marius RAICA (Timisoara)
Prof. Dr. Ion ROGOVEANU (Craiova)
Prof. Dr. Sorin RUGINÃ (Constanta)
Prof. Dr. Ioanel SINESCU (Bucure;ti)
Prof. Dr. Romulus Zorin TIMAR (Timisoara)

TARUS Media S.R.L
contact@tarus.eu

 

EDITOR
Traian Mihaescu
traian@mihaescu.eu

 

DIRECTOR DE PUBLICAŢIE
Roxana Tudor
roxana.tudor@tarus.eu

 

MARKETING
Cristina Draghescu
cristina.draghescu@tarus.eu

Madalina Ciulley
madalina.ciulley@tarus.eu

PUBLICITATE SI ABONAMENTE
Mihaela Saris
mihaela.saris@tarus.eu

Roxana Stoica
roxana.stoica@tarus.eu

Traducere
Oana CAUNII
Rodica CHIRCULESCU
Raluca DELIU
Gianina LUCA
Ioana MRGINEANU
Roxana ŢUCRA
Dr. Diana-Veronica TURCU

Consultant pentru limba română
Doina Elena CIOACă

Secretariat
Rodica DIRŢU

Proiecte internaționale
Tudor TOMA - Londra

Tehnoredactare şi editare grafică
Total comunicare S.R.L.